• OLGA SACHAROFF

Aquesta pàgina web està dirigida als/les col·leccionistes de la pintora Olga Sacharoff per si els hi interessa que les seves obres constin al catàleg raonat de l'artista.


Em dic Elina Norandi, sóc historiadora i crítica d'art, i professora titular d'Història de l'Art a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona.


L'any 2017 vaig ser nomenada, pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, comissària de l’Any Sacharoff, per dirigir la programació de la commemoració dels cinquanta anys de la mort de la pintora. Algunes de les activitats realitzades van ser:

  • La direcció de la creació del web i dels seus continguts: anyolgasacharoff.cat, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • El comissariat de l’exposició “Olga Sacharoff. Pintura, poesia i emancipació”, Museu d’Art de Girona, Girona 25/11/2017 - 03/04/2018 (prorrogada fins al 01/05/2018).
  • 
La conceptualització i coordinació del catàleg de l’exposició Olga Sacharoff. Pintura, poesia i emancipació, Museu d’Art de Girona, Girona, 2018. (Es pot adquirir a la librería online de la Generalitat de Catalunya).

Després de portar uns quants anys investigant sobre Olga Sacharoff, actualment estic realitzant el catàleg raonat de la seva obra. Si vostè posseeix alguna pintura, dibuix, gravat, il·lustració original, etc. i desitja que es consideri la seva inclusió al catàleg pot posar-se en contacte amb mi. Garanteixo absoluta discreció.

Algunes de les meves publicacions sobre Olga Sacharoff:

  • Olga Sacharoff , Ediciones del Orto, Al-Mudayna, Madrid, 2006.
  • “El hogar materno: Las ilustraciones de Olga Sacharoff para La casa de Claudina de Colette”, en Rosa M. Creixell i Teresa-M. Sala (eds.): Espais Interiors. Casa i Art, Universitat de Barcelona, Barcelona, 2007.
  • “The imperfect wives of Olga Sacharoff”, en Seeing the world with different eyes, European Women´s College, Barcelona- Zurich, 2003.
  • “La pintora Olga Sacharoff: una història d'exili i acollida” en Núria Jornet i Benito, María-Milagros Rivera Garretas i M. Elisa Varela Rodríguez (coords.): Moments històrics de les dones a Catalunya, Institut Català de les Dones, Barcelona, 2015.
  • “Risas de Vanguardia: ironía y humor en las pintoras del siglo XX (1900-1950)” en Isabel Franc (ed.): Las Humoristas. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor, Icaria, Barcelona, 2017, pp. 105-120.
  • “Olga Sacharoff: Pintura, poesia i emancipació” en Olga Sacharoff: Pintura, poesia i emancipació, Museu d’Art de Girona, Girona, 2017, pp. 30-53.
  • “Arte y amor durante la Gran Guerra: Olga Sacharoff y Otho Lloyd” en Daniel López del Rincón (ed.): Arte en guerra. Barcelona, capital del arte de vanguardia (1914-1918), Siníndice, Logronyo, 2018, pp. 229-248.

 
Qui és Olga Sacharoff?

 

Olga Sacharoff

Olga Sacharoff (Tiflis 1881- Barcelona 1967) va estudiar Belles Arts al seu país, i posteriorment es va traslladar, primer a Munic i després a París, a completar la seva formació. Després d'una etapa cubista, va desenvolupar un estil figuratiu molt personal amb importants influències primitivistes. A partir de 1915 alterna estades a Barcelona i a la capital francesa, establint-se definitivament a Catalunya en 1940.

Sacharoff es va dedicar sobretot al paisatge, les escenes a l'aire lliure i la pintura de flors. També és de destacar el seu treball com a retratista així com la seva incursió en la il·lustració editorial.
(Foto: Francesc Serra, 1934)

Els Casats de nou  i La Colla  (Col·lecció MNAC)

los novios web

la colla web