• OLGA SACHAROFF

Aquesta pàgina web està dirigida als/les col·leccionistes de la pintora Olga Sacharoff per si els hi interessa que les seves obres constin al catàleg raonat de l'artista.


Em dic Elina Norandi, sóc historiadora i crítica d'art, i professora titular d'Història de l'Art a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona.

Després de portar uns quants anys investigant sobre Olga Sacharoff, actualment estic realitzant el catàleg raonat de la seva obra. Si vostè posseeix alguna pintura, dibuix, gravat, il·lustració original, etc. i desitja que es consideri la seva inclusió al catàleg pot posar-se en contacte amb mi. Garanteixo absoluta discreció.

Algunes de les meves publicacions sobre Olga Sacharoff:

  • Olga Sacharoff , Ediciones del Orto, Al-Mudayna, Madrid, 2006.
  • “El hogar materno: Las ilustraciones de Olga Sacharoff para La casa de Claudina de Colette”, en Rosa M. Creixell y Teresa-M. Sala (eds.): Espais Interiors. Casa i Art, Universitat de Barcelona, Barcelona, 2007.
  • “The imperfect wives of Olga Sacharoff”, en Seeing the world with different eyes, European Women´s College, Barcelona- Zurich, 2003.
  • “La pintora Olga Sacharoff: una història d'exili i acollida” en Núria Jornet i Benito, María-Milagros Rivera Garretas y M. Elisa Varela Rodríguez (coords.): Moments històrics de les dones a Catalunya, Institut Català de les Dones, Barcelona, 2015.

 
Qui és Olga Sacharoff?

 

Olga Sacharoff

Olga Sacharoff (Tiflis 1889- Barcelona 1967) va estudiar Belles Arts al seu país, i posteriorment es va traslladar, primer a Munic i després a París, a completar la seva formació. Després d'una etapa cubista, va desenvolupar un estil figuratiu molt personal amb importants influències primitivistes. A partir de 1915 alterna estades a Barcelona i a la capital francesa, establint-se definitivament a Catalunya en 1940.

Sacharoff es va dedicar sobretot al paisatge, les escenes a l'aire lliure i la pintura de flors. També és de destacar el seu treball com a retratista així com la seva incursió en la il·lustració editorial.
(Foto: Francesc Serra, 1934)

Els Casats de nou  i La Colla  (Col·lecció MNAC)

los novios web

la colla web